Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 februari 2019

D66 Rijswijk gaat niet mee in rechts college

D66 Rijswijk doet niet langer mee aan de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie onder leiding van Beter voor Rijswijk. Dat heeft de D66 fractie aan Larissa Bentvelzen (BVR) laten weten. D66 Rijswijk betreurt het dat de VVD uit de coalitie is gestapt wegens de afgesproken klimaatmaatregelen. Juist met belangrijke beslissingen voor de deur is samenwerking en het overbruggen van verschillen nodig.

In de gesprekken over een nieuwe coalitie met Beter Voor Rijswijk heeft D66 Rijswijk aangegeven een brede en stabiele coalitie belangrijk te vinden. Zeker gezien de roerige verhoudingen in de politiek de afgelopen jaren. Een inhoudelijke aanpak en een gezamenlijk gedragen bestuursstijl zijn daarvoor nodig.

De gesprekken zijn volgens fractievoorzitter Dolmans over het algemeen in een prettige sfeer verlopen. “D66 Rijswijk heeft waardering voor de opstelling van Larissa Bentvelzen. Er is gezocht naar verbinding. Vandaag is aan D66 Rijswijk een deadline gesteld om verder in gesprek te gaan over een College met BVR, VVD en CDA. Daarbij is verder niet ingegaan op onze pijnpunten en onze wens ook andere partijen zoals Wij.Rijswijk te betrekken. De D66 fractie in Rijswijk heeft daarop aangegeven geen vertrouwen te hebben in een succesvolle afloop.”

De fractievoorzitter van D66 Rijswijk roept partijen op om te kijken naar andere mogelijkheden voor een breed gedragen raadsakkoord.

“We hopen elkaar constructief te blijven aanspreken, de positieve kanten van Rijswijk te laten zien en de verschillen te verkleinen. Op het sociaal domein kunnen BVR en D66 elkaar best vinden. De andere standpunten en ambities liggen echter zo ver uit elkaar dat verdere gesprekken in deze samenstelling van partijen geen kans hebben op succes. De koers die was ingeslagen met het vorige en huidige college om de toekomst voor Rijswijk innovatief en verbindend vorm te geven zal D66 Rijswijk als richting blijven houden. Voor goed wonen, goed werken en goed onderwijs in Rijswijk.”