Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 oktober 2019

Naar een toegankelijk Rijswijk

Om met een rollator, kinderwagen of rolstoel bij de bushalte te komen kan een hele uitdaging zijn. Ook dan wil je zelfstandig kunnen reizen, om bijvoorbeeld naar school, werk of familie en vrienden toe te gaan.
Juist in Rijswijk moet dat kunnen: een stad met oog voor elkaar en ervaring met mensen die niet zo goed ter been zijn. D66 Rijswijk heeft navraag gedaan en 77% van de haltes in Rijswijk blijkt bereikbaar. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. D66 Rijswijk wil daarom dat dit percentage in de komende jaren naar 100% gaat.
Bij de aanleg en start van de nieuwe tram 1 worden toegankelijke haltes door de gemeente ook meegenomen. De wethouder heeft toegezegd hier achter te staan en werk van te maken. Beloofd is dat de gemeente dit niet alleen bepaalt van achter de tekentafel, maar samen met de buurt en gebruikers aan de slag gaat. Zonder nodeloos uitstel of onnodige investeringen. Die toezeggingen staan en houden wij als D66 Rijswijk in de gaten. Een toegankelijk Rijswijk, dat is toch #denormaalstezaak.