Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 23 februari 2020

Wat zijn jouw favoriete routes door Rijswijk?

Hardlopen is één van de meest voorkomende vormen van recreatie in de openbare ruimte. D66 Rijswijk is daarom heel blij dat de gemeente geld beschikbaar stelt om het recreëren in de open ruimte te faciliteren.

Bijna 1,5 miljoen Nederlanders doen aan hardlopen, van de Nederlanders tussen 15 en 80 jaar zegt 29% minimaal één keer per jaar hard te lopen, 17% loopt 12 keer of vaker hard per jaar en 8% zelfs elke week. De landelijke Norm Gezond Bewegen geeft aan om 5 x per week een half uur intensief te bewegen. Daarnaast geeft de nieuwe omgevingswet mogelijkheden om in de plaatselijke omgevingsvisie ruimte vrij te maken om het recreëren in de eigen woonwijk te stimuleren.

Vertrekpunten voor potentiële hardlopers zijn: eigen huis (95%), in een natuurgebied (62%) of in een stadspark (53%). Er liggen dus kansen om bestaande en potentiële hardlopers te verleiden meer in de openbare ruimte te gaan hardlopen, als er veilige en aantrekkelijke routes in de nabijheid van hun woning liggen.

D66 Rijswijk is daarom op zoek naar populaire hardlooproutes in Rijswijk. Met jouw hulp krijgen we inzicht in welke routes worden gebruikt voor hardlopen en wandelen. Deze kennis kunnen wij gebruiken om de gemeente een voorstel te doen om een aantal routes van bewijzering te voorzien.

Wat zijn jouw favoriete hardlooproutes? Mail jouw route naar info@d66rijswijk.nl

 

Thema

Groen en Gezond Rijswijk

Lees meer