Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 maart 2020

Parkeerregime in Rijswijk overzichtelijker

Dinsdagavond 3 maart heeft de gemeenteraad van Rijswijk ingestemd met het versimpelen van het parkeerregime in Rijswijk. Voor D66 Rijswijk is dit goede eerste stap naar een betere invulling van mobiliteit en parkeren in Rijswijk.

Door het nieuwe voorstel wordt het parkeren in Rijswijk overzichtelijker: minder uitzonderingen en meer duidelijkheid.

Concreet is gisteren besloten dat een aantal aparte kleine zones verdwijnen, dat de tijden zoals nu gehandhaafd blijven, dat Te Werve betaald parkeren wordt en dat er over een paar maanden er door heel Rijswijk een uur gratis geparkeerd kan worden bij buurtwinkelcentra en welzijns- en sportverenigingen.

We hebben in eerste instantie een voorstel geprobeerd uit te werken met één vergunning voor alle Rijswijkers. Dat bleek praktisch niet mogelijk door de contractuele afspraken met Q-park rondom In de Bogaard, door de behoeften van ondernemers in de Plaspoelpolder en door de botsende wensen en belangen tussen winkeliers en bewoners bij buurtwinkelgebieden.

En we hebben heel goed geluisterd naar de werkgroepen. Mensen die vanuit verschillende belangen en uitgangspunten, net zoals VVD, GroenLinks en D66, nu tot een gezamenlijk voorstel zijn gekomen. Dat voorstel kon dinsdagavond uiteindelijk tot een meerderheid in de raad rekenen. Daarmee hebben we een eerste stap gezet naar versimpeling van het parkeerregime, goed luisterend naar de behoeften van inwoners en belanghebbenden.

Maar we zijn er nog niet. Er moet een oplossing komen voor maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en de betrokken vrijwilligers. Daarvoor komt het College voor de zomer met een oplossing met bezoekersuren.