Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 8 maart 2020

D66 Rijswijk vraagt met ludieke actie aandacht voor Internationale Vrouwendag

D66 Rijswijk gaat op zoek naar de vrouwen in Rijswijk. Van alle straten die in Rijswijk een mensennaam hebben, is 89% vernoemd naar een man en slechts 11% vernoemd naar een vrouw. De komende tijd heeft Rijswijk de mogelijkheid om dit te veranderen en óók vrouwen aan het straatbeeld toe te voegen. Vrouwen die een bijdrage hebben geleverd – internationaal, nationaal en hier in Rijswijk. Niet omdat het moet of hoort, maar simpelweg omdat ze het verdienen.

Straatnamen laten zien wie wij als samenleving besluiten te eren. En op 7 maart hebben wij de dames in Rijswijk geëerd – de sterke vrouwen van vroeger, van nu én die van de toekomst! Daarom hebben wij de Herenstraat voor één dag omgedoopt tot Damesstraat en stelden wij aan Rijswijkers de vraag: naar welke vrouw zou jij een straatnaam willen vernoemen?

De actie bewees eens te meer hoeveel sterke, invloedrijke en bijzondere vrouwen er zijn! Onze fractie zal in de gemeenteraad aan de wethouder vragen om bij het toewijzen van nieuwe straatnamen meer rekening te houden met diversiteit. We zullen ook meteen een aantal suggesties meegeven. Wat te denken van de Teddy Scholtenstraat, winnares van het Songfestival in 1959 en binnenkort te zien in de tentoonstelling “Iconen van Rijswijk” in Museum Rijswijk. Of de Ida Voslaan, schrijfster die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rijswijk woonde.

Benieuwd naar onze actie? Bekijk de video.