Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 mei 2020

Veilig toosten op het terras

Wist u dat in Rijswijk een heel aantal creatieve ondernemers plannen aan het maken zijn voor een mooie zomer – met inachtneming van de corona maatregelen? De historische (en nieuwe) Buytenplaets Sion, Brasserie Bijna Thuis midden in het groen en de vele restaurants in Oud-Rijswijk (dorp) wordt creatief nagedacht over nieuwe manieren voor het vieren van het leven op het terras met elkaar-op-afstand.
D66 Rijswijk vraagt bij de gemeente en de veiligheidsregio aandacht voor ideeën: juist nu is het van belang om mee te denken met ondernemers en te zorgen dat er veilig en weer met plezier gewerkt kan worden. De beperkte ruimte buiten zullen we samen moeten delen. Als er het op verschillende plaatsen gezellig is kan grote drukte en het afsluiten van gebieden ook worden voorkomen. Afgelopen dinsdag kwam het bericht dat ruimere terrasvergunningen kunnen worden aangevraagd. De markt in Oud-Rijswijk is vanaf zaterdag ook weer compleet – met oplossingen vanuit de ondernemers en gemeente. Dat is een mooie start!
Tijd voor veilig toasten op het terras
D66 Rijswijk roept op om mee te blijven denken en creatieve ruimte te vinden voor ondernemers en inwoners. Door bijvoorbeeld veilig toasten op een ruimer opgezet terras, het aanbieden van een toekomst-coach voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven deze crisis doorkomen en hun toekomst weer op de rails krijgen.
D66 Rijswijk werkt deze collegeperiode aan een goed ondernemersklimaat in Rijswijk. Onze wethouder Armand van de Laar voerde deze week samen met Rijswijkse ondernemers actie voor https://www.rijswijk.nl/nieuws/samenrijswijk-koop-lokaal. Ook vanuit de fractie hebben we gedurende de coronacrises aandacht voor de ondernemers in Rijswijk: https://rijswijksdagblad.nl/algemeen/d66-rijswijk-aandacht-zzpers-door-coronacrisis