Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 mei 2020

Veilig op pad in Rijswijk

D66 Rijswijk maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in het verkeer. Het aantal ongelukken met letsel stijgt. Veilig de straat op kunnen: dat zou gewoon moeten zijn. In Rijswijk je veilig en makkelijk verplaatsen – zeker als voetganger, met je scootmobiel, scooter of op de fiets. Naast de inzet voor een actieplan Verkeer door de gemeente heeft D66 Rijswijk in februari ook een oproep gedaan aan inwoners: welke knelpunten ziet u in het verkeer in Rijswijk. Daar kwamen veel reacties op. Op 28 mei overhandigde D66 Rijswijk de verzamelde knelpunten én oplossingen aan de wethouder Verkeer Bjorn Lugthart in het ‘Groenboek Veilig op pad in Rijswijk’. Op 28 mei om 20.00 uur bespreekt de Raad ook het Actieplan verkeer met de wethouder.

De bijdrage van inwoners laten zien dat er duidelijke zorgen zijn over het gedrag van mensen in het verkeer: door rood licht en te hard rijden staan duidelijk op één. Daarnaast vraagt ook de inrichting aandacht: onduidelijke afstelling van verkeerslichten, te volle en half lege opstelstroken, lege kruispunten, doodlopende fietspaden, sluiproutes en het gebrek aan ruimte voor fietsers en scooters zijn punten die worden genoemd.

De inwoners pleiten voor slimmere oplossingen, aanpassing aan nieuwe verkeer, het verlagen van de (gereden en maximum) snelheid, handhaving en meer aandacht voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Zodat wonen in Rijswijk veilig en comfortabel is. Je gemakkelijk en veilig in je wijk en buurt te voet, per fiets of met je rolstoel kunnen verplaatsen. Kortom: een straat die voor iedereen is en niet voor degene die (om) het hardst door Rijswijk wil rijden of het brutaalste is.

Kom in actie!

Het Groenboek Veilig op pad in Rijswijk roept de gemeente op om verder in actie te komen, te kijken naar de beleving van verkeer door de inwoners van Rijswijk en aan de slag te gaan met creatieve(re) oplossingen. Met simpele maatregelen op de korte termijn en gerichte keuzes en acties voor de lange(re) termijn. En als doel: maak een punt van 0 verkeersslachtoffers en veilige straten voor iedereen in Rijswijk.

Bekijk het gehele groenboek Veilig op pad in Rijswijk via:

https://rijswijk.d66.nl/content/uploads/sites/123/2020/05/groenboek-final_469200563-2.pdf