Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 september 2020

D66 Rijswijk vraagt college naar luchtkwaliteit scholen

De vakanties zijn weer voorbij, ook in Rijswijk. Welkom terug!
Vandaag beginnen de scholen weer in Rijswijk. Goed nieuws natuurlijk. Dat moet echter wel veilig kunnen! D66 Rijswijk maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in de Rijswijkse scholen. Onderwijswoordvoerder Martine Koopman (D66 Rijswijk) heeft daarom vandaag vragen gesteld aan het college van de gemeente Rijswijk hoe het is gesteld met de luchtbehandelingssystemen op onze scholen in Rijswijk.
De mogelijke rol van ventilatie in gebouwen bij de verspreiding van het coronavirus is een groeiende bron van zorg. Dit mede naar aanleiding van een fors aantal coronabesmettingen in een verpleeghuis in Maassluis, mogelijk mede veroorzaakt door het luchtbehandelingssysteem dat lucht recirculeert. In deze coronacrisis is het van groot belang dat men in (school)gebouwen niet besmet wordt als gevolge van een aangebracht luchtbehandelingssysteem. De gemeente Rijswijk is daar verantwoordelijk voor.
Nu de lessen vandaag weer gaan starten, vindt D66 Rijswijk het van groot belang dat het luchtbehandelingssysteem in een schoolgebouw veilig is. Overigens is de kwaliteit van het binnenklimaat op scholen voor de uitbraak van het coronavirus al een zorg: een slecht binnenklimaat heeft invloed op leerprestaties en ziektes van kinderen.
Martine Koopman vraagt daarom concreet aan het college “Hoe is de luchtkwaliteit in de schoolgebouwen in Rijswijk? En kan het college garanderen dat leerlingen, docenten en medewerkers veilig naar school kunnen?”