Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 5 september 2020

Een bruisend Rijswijk, ook tijdens Corona

Evenementen, feesten en festivals zijn voorlopig nog niet mogelijk. In Rijswijk missen we de activiteiten zoals bijvoorbeeld het Strandwalfestival. Helemaal niks organiseren ziet Elze Woudstra (D66 Rijswijk) niet zitten. “Na de mooie actie deze zomer met andere terrassen is ook creativiteit in de winter nodig. Denk bijvoorbeeld aan terrastivals, drive-ins en snelle vergunningverlening door de gemeente.”

We zien vanuit D66 Rijswijk een actieve rol voor de gemeente om mee te denken met ondernemers en verenigingen om nieuwe oplossingen mogelijk te maken. Juist na de vakantie willen jongeren, jeugd en ook ouderen elkaar weer op kunnen zoeken. “Het is belangrijk dat dit kan én goed en veilig is geregeld. Voor de wintermaanden vraagt dit nú om extra actie en duidelijkheid” licht Woudstra toe.

D66 Rijswijk ziet graag maximale ondersteuning bij het opstellen van alternatieve plannen door ondernemers, zodat zaken weer open kunnen én mensen elkaar in Rijswijk weer kunnen ontmoeten. Anders dan eerst, dat wel, met meer ruimte per persoon. Met het geld dat niet is uitgegeven aan het Strandwalfestival en andere activiteiten moet er ruimte zijn voor alternatieven die een boost geven aan Rijswijk en de Rijswijkers. “Bijvoorbeeld zitten op een terras met een Dickensvoorstelling eromheen, een silent disco in een ruimte met ieder zijn eigen cirkel, een drive-through voorstelling, een vossenjacht event waar je op verschillende plaatsen langs wandelt of fietst met een huishouden of ‘bubbel’. Anders dan anders, niet grootschalig en niet dicht op elkaar. Dat is even wennen. Toch zien we liever iets dan niets, met een uitdaging om te denken in mogelijkheden” zegt Elze Woudstra.