Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Thema-avond Democratie en Digitalisering

Donderdag, 4 maart 2021 via Zoom

Op 4 maart 2021 organiseert de afdeling Rijswijk van D66 een thema-avond over het thema 'Democratie en Digitalisering'. U bent van harte welkom om aan te sluiten via Zoom!

Beste leden,

Graag nodigen we jullie uit voor een thema-avond op donderdag 4 maart om 20:00 uur. We spreken over een heel actueel onderwerp: digitalisering en democratie. Zondag met Lubach besteedde er deze week aandacht aan. Het vatte de digitale vaardigheden van onze politici samen onder de term ‘digibetocratie’. Je kan het hier terugkijken.

Lubach noemde een aantal voorbeelden waarin de overheid niet goed omgaat met computersystemen en digitale veiligheid, zoals een datalek bij de GGD en slecht beveiligde videovergaderingen van politici. Maar er zijn meer redenen waarom digitalisering en politiek actueel is. Denk aan de bestorming van het Capitool door Trump-volgers, die met complottheorieën op sociale media waren opgehitst. Of aan de Algemene Rekenkamer die afgelopen maand in een rapport waarschuwde over de manier waarop de Nederlandse overheid algoritmes gebruikt.

Digitale technieken spelen een steeds grotere rol in alle onderdelen van ons leven, dat geldt voor de overheid dus ook. Maar is die overheid wel dagvaarding genoeg? Alle reden dus om meer aandacht te voor digitalisering en democratie te hebben! We organiseren daarom een thema-avond op donderdag 4 maart.

Maarten Koningsveld, lid van onze afdeling, schreef een boek over dit thema: ‘Democratie in crisis. De wereld verandert, nu de overheid nog’ Maarten zal de thema-avond kort inleiden, waarna we met elkaar in discussie zullen gaan aan. We leggen een aantal stellingen voor aan een panel om de discussie te starten, maar jullie kunnen allemaal van achter je eigen scherm meedoen!

De link voor de bijeenkomst wordt binnenkort gedeeld in een mailing aan de leden. U kunt zich ook met een mail aan info@d66rijswijk.nl aanmelden.

Graag tot 4 maart!

4 maart

20:00