Steun ons en help Nederland vooruit

Ik woon sinds 2011 in Rijswijk en ben getrouwd met Ewout. Samen houden wij van lekker eten en koken. Een aantal keer per jaar hebben wij daarom thuis een huiskamer restaurant “Aan tafel bij Martine en Ewout”. Ik ben gedreven, sociaal betrokken, positief, verbindend en oplossingsgericht. Ik geloof daadwerkelijk dat gemeente, organisaties en bewoners van Rijswijk samen tot slimme, simpele, betaalbare en werkzame oplossingen kunnen komen – dichtbij, in onze eigen leefomgeving. Ik ben opgegroeid in Delft en heb economie gestudeerd in Rotterdam. Daar ben ik eerder deelraadslid geweest voor D66 in Rotterdam Feijenoord.

Werk

Ik ben sins 2 jaar ondernemer. Ik heb een consultancy bedrijf Smart Resultancy dat zich heeft gespecialiseerd in digitale technologie in ontwikkelingsprojecten in de onderwijs en landbouw sector. We ondersteunen overheden, bedrijven en NGO in het kiezen van de juiste technologie in projecten of we worden ingezet om projecten met een technologie component te evalueren. Wij doen dat vooral in Ethiopië, Ghana, Kenia, Senegal, Tanzania en Togo.

In de raad

In de gemeenteraad richt ik me onder meer op het sociale domein. Hoe kunnen we hier de zorgvrager centraal zetten? Wat is er nodig om alle inwoners van alle leeftijden te laten meedoen? Hoe geven we meer vrijheid voor maatwerk en professionals? Hoe maken we het simpel en efficient met zo min mogelijk adminsitratieve last zonder fraude uit het oog te verliezen? Hoe kunnen mensen zo lang mogelijk blijven thuis wonen? Hoe zorgen we dat preventie en zorg goed op elkaar aansluiten? Allemaal vraagstukken waar ik me binnen het sociaal domein mee bezig houdt.  Meedenken op een positieve manier, vanuit de kracht van de mensen zelf. Verbindingen leggen tussen maatschappelijke organisaties, burgers en de politiek. Daar ga ik mij de komende 4 jaar hard voor inzetten en ga ik graag met iedereen in Rijswijk het gesprek aan.

Onderwerpen

vice-fractievoorzitter: sociaal domein, cultuur en onderwijs

 

 

Meer van Martine Koopman